AGENDA & NIEUWS

Benedictus de Spinoza blijft inspireren. Altijd weer zijn er boeken, lezingen, symposia, cursussen, voorstellingen en andere activiteiten rond de internationaal vermaarde vrijdenker te melden. Stichting Spinoza Den Haag maakt een selectie en publiceert deze naast haar eigen activiteiten in onderstaand overzicht.

Jonathan Israel - Lezing 'Spinoza on Equality and Justice'

Op 5 oktober zal Jonathan Israel, vermaard historicus en Verlichtingskenner, de Spinoza Rede 2023 uitspreken. Hij belicht Spinoza’s rol als architect van democratische gelijkheid en gerechtigheid. Tevens presenteert hij zijn boek ‘Spinoza, Life & Legacy’, met een nieuwe interpretatie van Spinoza’s leven en denken, gebaseerd op nooit eerder geraadpleegde historische bronnen.  

Lezing: 5 oktober 2023  |  19:30 – 22:00 uur  |  Nieuwe Kerk, Spui 175 

Meer informatie en tickets bestellen 

Openstelling - Parterre Spinozahuis

• De parterre met de uitgebreide bibliotheek is elke maandagmiddag open van 14:00 tot 16:00 uur.
• Tijdens de Spinoza Oktobermaand 2023 is de parterre te bezoeken op alle middagen van 14:00 tot 17:00 uur 
• Bezoek op afspraak is ook mogelijk: domus@spinozahuis.nl

Adres: Paviljoensgracht 72/74 in het SpinozaKwartier. 

Informatie – Domus Spinozazana. 
Het 17de eeuwse pand (Rijksmonument sinds 1967) wacht een geheel nieuwe functie, waarvoor in 2021 de Domus Foundation is opgericht. Zij stelt zichzelf tot taak het pand te ontwikkelen tot een internationaal Spinoza Centrum voor ontmoeting, studie, lezingen en tentoonstellingen. Ook de diepe achtertuin zal in gebruik worden genomen.  

Spinoza Stadswandeling

De rondleiders van Stichting Gilde Den Haag bieden de route ‘In de voetsporen van Spinoza’ aan met vele wetenswaardige aspecten van Spinoza’s leven en werk tijdens de zeven jaren dat hij in Den Haag woonde.
Informatie